Načítám Akce

David Šimeček – klarinet
Judita Škodová – violoncello
Kateřina Ochmanová – klavír

Pravidelný cyklus koncertů Jedenáctého na „Jedenáctce“ nabídne v únoru skutečně vynikající klasiku. V sestavě klarinet, violoncello a klavír zazní W. A. Mozart: Kegelstatt Trio, K. 498; G. Fauré: Trio d moll, op. 120; R. Haas: Multikulturní svita.

David Šimeček se bezesporu řadí mezi nejvýraznější talenty mladé generace klarinetistů. Pro jeho hráčské kvality a upřímnou lásku k hudbě jej často vyhledávají ke spolupráci české orchestry a komorní tělesa. Kromě svých sólových a orchestrálních zkušeností je David také ceněným hráčem komorním, jeho v roce 2019 založený soubor Alinde Quintet se stal hned krátce po svém vzniku vítězem Mezinárodní hudební soutěže v Bukurešti.

Judita Škodová je zakládající členkou souboru Quasi Trio, se kterým účinkuje na koncertech v ČR i zahraničí, úspěšně se účastní se mistrovských kurzů a tuzemských i mezinárodnách soutěží. V současné době studuje trio obor komorní hra na HAMU v Praze a je též absolventem CRR v Paříži ve třídě Tria Wanderer. Judita je trojnásobnou vítězkou ceny za interpretaci skladby B. Martinů z mezinárodních interpretačních kurzů International Summer Academy v Rakousku.

Kateřina Ochmanová je držitelkou několika cen za klavírní spolupráci (Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka, Mezinárodní pěvecká soutěž Olomouc, aj.). V současné době pracuje jako korepetitor na pěveckém a violoncellovém oddělení na Konzervatoři Pardubice, kde rovněž vyučuje hru na klavír. Má na kontě mnoho ocenění ze soutěží za sólovou i komorní hru. Je zakládající členkou souboru Quasi Trio, vystupuje také jako sólistka s orchestrem (Komorní filharmonie Pardubice, Janáčkova filharmonie Ostrava, aj.).